LAMINIRANJE STAKLA 

bandicam 2020-09-09 20-51-25-478.jpg
bandicam 2020-09-09 20-52-58-093.jpg

Laminiranje predstavlja proces međusobnog spajanja dva ili više stakla pod dejstvom toplote i pritiska u kontrolisanim uslovima u cilju poboljšanja mehnaičkih svojstava i sigurnosti stakla. Stakla se spajaju specijalnim jakim filmom termoplastičnog polimera-polivinilbutirala (“PVB”) koji može biti providan, polutransparentan, neprovidan ili u boji. “KON-PLEX” lamelirana stakla spajaju se “PVB” filmom nemačkog proizvođača “TROSIFOL” u različitim debljinama u maksimalnim dimenzijama komada 400x200cm. U slučaju lomljenja ovakvo staklo se ne rasipa, već ostaje u celini.

 

U okviru lameliranog stakla moguće je kombinovati ravna i zakrivljena stakla različitog tipa: kaljena, ornament, bojena, reflektujuća, niskoemisiona, emajlirana ili štampana. Mnogobrojnim kombinacijama formiraju se stakla u više nivoa zaštite i za različitu upotrebu.

Sigurnosna laminirana strakla čine nekoliko grupa različitih strukturnih paketa stakala koji se razlikuju po svojoj primeni, nivou i tipu zaštite koji pružaju. Na osnovu nivoa i tipa zaštite razlikuju se: 1.Pancirna stakla za zaštitu od balističkih zrna (bullet-proof glass) 2.Stakla za zaštitu od fizičkog napada 3.Bezbednosna anti-vandal stakla 4.Sigurnosna stakla za različite namene (ograde, stepeništa, podovi, pregrade)

VERDE LOGO COMPLETE.png